, Nieuws voor professionals

Fixet-bouwmarkten samen met Multimate en Hubo

Uitgegeven: 3 januari 2011 08:57
Laatst gewijzigd: 3 januari 2011 17:20

ZUTPHEN - De Fixet-bouwmarkten bundelen de krachten met Multimate en Hubo als antwoord op de felle strijd om de klusser. ''Hierdoor ontstaat een formulehuis met 450 winkels'', aldus topman Gerrit van der Scheer van Reesink tegen het ANP.

De klant profiteert er volgens hem ook van. ''Door schaalvergroting en inkoopvoordelen krijgt de consument betere prijzen.''

De handelshuizen Reesink en Ter Hoeven Groep maakten maandag bekend hun groothandelsactiviteiten voor de doe-het-zelfmarkt samen te voegen in een samenwerkingsverband (THR). Het uitbaten van de Fixet-keten komt bij franchiseorganisatie DGN retail, waarbij de bouwmarktketens Multimate en Hubo al zijn aangesloten.

Doeland

De zestig Doeland-winkels, die ook onder DGN retail vallen, worden volgens Van der Scheer omgebouwd tot een Fixet, Multimate of Hubo. Deze drie formules houden hun huidige vorm, met Hubo als de kleinere kluswinkel, Fixet wat groter en Multimate met de meeste vloeroppervlakte.

Andere grote spelers in Nederland zijn Intergamma (eigenaar van de ketens Gamma en Karwei) en Maxeda (Praxis en Formido).

Reesink zocht al jaren naar een oplossing voor het kwakkelende Fixet. ''Er zijn grotere volumes nodig om rendabel te kunnen zijn in deze markt'', zegt Van der Scheer. ''Het onderbrengen van Fixet bij DGN retail biedt onze aangesloten ondernemers het beste perspectief voor een succesvolle toekomst.''

© ANP

ZIE OOK:

08/09/2010 Reesink boekt hogere winst
Reageren? Ga naar NUjij.nl Mail/tip de redactie
Foto bij dit bericht? Stuur hem op! Zoek nieuws over dit onderwerp
Afdrukken
Volg NUzakelijk:


nuzakelijk.nl is onderdeel van het netwerk van Sanoma Digital Group The Netherlands B.V.