, Nieuws voor professionals

Bonden stellen eisen aan overname TNT Express

Uitgegeven: 9 maart 2012 10:36
Laatst gewijzigd: 9 maart 2012 10:44

AMSTERDAM - De vakbonden stellen een aantal eisen aan een mogelijke overname van TNT Express door het Amerikaanse UPS. Dat blijkt uit een brief van FNV Bondgenoten, AbvaKabo FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak aan het bestuur en de raad van toezicht van TNT Express.

De bonden eisen dat bij een samengaan het werkgelegenheidsbeleid bij TNT Express ongewijzigd blijft voor alle werknemers, uitzendkrachten en inhuurkrachten van het bedrijf. Er mag voor werknemers van TNT Express geen sprake zijn van gedwongen ontslagen.

Ook het beleid ten aanzien van de arbeidsvoorwaarden mag niet worden gewijzigd. De cao, het sociaal plan en de pensioenregeling moeten in stand worden gehouden. Verder mag niet worden getornd aan het beleid rond de medezeggenschap.

Ondeelbaar

Tevens eisen de bonden dat TNT Express als één en ondeelbaar bedrijf wordt beschouwd en dat een Nederlands hoofdkantoor voor alle huidige activiteiten van TNT Express wordt behouden, net als het ''sociale gezicht'' en de Nederlandse cultuur van het concern.

De bonden willen dat de eisen worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst met alle betrokken partijen.

© ANP

Trefwoorden

Reageer: Deel dit artikel via:

Mail/tip de redactie Foto bij dit bericht? Stuur hem op!
Zoek nieuws over dit onderwerp Afdrukken
Volg NUzakelijk:


nuzakelijk.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep