, Nieuws voor professionals

Nestlé koopt babyvoeding Pfizer

Uitgegeven: 23 april 2012 07:59
Laatst gewijzigd: 23 april 2012 12:23

NEW YORK - Voedingsmiddelenconcern Nestlé koopt de babyvoedingsactiviteiten van farmaciegigant Pfizer. Dat werd maandag bekendgemaakt.

Nestlé betaalt 11,85 miljard dollar (bijna 9 miljard euro) voor het onderdeel. Het concern troefde daarmee rivaal Danone af, die naar verluidt ook in de race was om een deal met Pfizer te sluiten.

Volgens Nestlé past de babyvoedingstak perfect bij de reeds bestaande kindervoedingdivisie van Nestlé. De belangrijkste reden voor de aankoop is echter verdere groei, zo liet de topman van Nestlé maandag weten.

Marge

Analisten wijzen er op dat de prijs die Nestlé betaalt voor de divisie erg hoog is. Maar daar staat tegenover dat de betreffende activiteiten de afgelopen jaren zeer snel zijn gegroeid met een hoge winstmarge. Daarbij versterkt Nestlé ook zijn positie in Azië, met name in het kinderrijke China.

De babyvoedingsactiviteiten die Nestlé nu aankoopt draaien 60 procent van hun omzet in Azië, de rest komt uit Europa en in mindere mate Latijns-Amerika.

Pfizer zette de babyvoedingsactiviteiten in juli vorig jaar in de etalage, samen met de tak die medicijnen voor dieren maakt. Het concern wil zich volledig richten op farmacie.

© ANP

Trefwoorden

Reageer: Deel dit artikel via:

Mail/tip de redactie Foto bij dit bericht? Stuur hem op!
Zoek nieuws over dit onderwerp Afdrukken
Volg NUzakelijk:


nuzakelijk.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep