, Nieuws voor ondernemende mensen
Gepubliceerd: 
Laatst gewijzigd: 
8 maart 2012 13:58
8 maart 2012 13:58

Korting op kratje bier bij 20 liter benzine

GOOR/HOOGEVEEN - Een pomphouder in het Overijsselse Goor geeft automobilisten bij 20 liter benzine een kortingsbon van 2,50 euro.

De bon kan ingewisseld worden bij de aanschaf van een kratje bier bij de plaatselijke supermarkt, bevestigde voorzitter Ewout Klok van de Belangenvereniging Tankstations (BETA) donderdag.

BETA worstelt al lange tijd met het verbod op de verkoop van alcohol in tankstations. Vorig jaar lokte Klok, zelf pomphouder in Hoogeveen (Drenthe), een proefproces uit door illegaal bier en wijn te verkopen.

Hij kreeg een boete, maar zal die niet betalen en laat het aankomen op een proces. BETA vindt het niet eerlijk dat allerlei winkels drank mogen verkopen, maar tankstations niet.

Klok: ''De actie van de pomphouder laat heel duidelijk zien hoe idioot de regelgeving is. Je mag geen kratje bier kopen bij een tankstation en dat mee naar huis nemen, maar wel met een bon langs de supermarkt rijden en drank kopen.'' BETA gaat het initiatief van de pomphouder voorleggen aan de leden.

Door: ANP

Lees meer over

Volg NUzakelijk:


Copyright NUzakelijk © 2013 Sanoma Digital The Netherlands B.V.

NUzakelijk.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep