, Nieuws voor professionals

PayPal toont digitale portemonnee

Uitgegeven: 14 maart 2012 10:34
Laatst gewijzigd: 14 maart 2012 11:56

AMSTERDAM – PayPal heeft zijn langverwachte nieuwe betaaldienst laten zien tijdens het SXSW-congres in Amerika. Via de 'digitale portemonnee' kunnen gebruikers nu onder andere een week later betalen als zij dat willen.

PayPal maakt het nu mogelijk een product te kopen, waarna gebruikers tot een week later beslissen hoe ze ervoor gaan betalen. Ook kunnen aankopen automatisch over meerdere termijnen betaald worden. In beide gevallen zal PayPal het bedrag dan voorschieten.

Het nieuwe betalingssysteem houdt automatisch kortings- en cadeaubonnen bij, zodat wanneer de gebruiker in een winkel iets koopt, de passende bonnen automatisch meegenomen worden in het totale aankoopbedrag.

Uitbreidingen

PayPals onthulling komt op het moment dat het bedrijf flink uitbreidt met betalingsmogelijkheden.

Zo lanceerde het bedrijf vorige maand een mobiel betaalplatform, waarbij de bezorgtoeslag van producten niet meer langer automatisch op de telefoonrekening van de gebruiker komt, maar duidelijker bij de verkoper terecht komt.

Ook sloot PayPal deals met grote retailketens om mobiele betalingen mogelijk te maken.

NFC

Tegelijkertijd is PayPal in dubio over het gebruik van NFC (near field communication). Met deze techniek zijn betalingen mogelijk via een chip in een smartphone, wanneer deze in de buurt van een ander apparaat gehouden wordt, zoals een point of sale (POS).

PayPal is kritisch over het gebruik van NFC en ziet er voorlopig nog geen toekomst in. Winkeliers zouden bijvoorbeeld hun gedrag moeten veranderen om NFC-betalingen mogelijk te moeten maken.

Toch investeert het bedrijf voorzichtig in NFC: de Android-applicatie van PayPal maakt sinds eind vorig jaar NFC-betalingen mogelijk.

Bij de lancering van de 'digitale portemonnee' geeft PayPal op zijn blog aan niet de manier van betalen te willen veranderen bij een POS, zoals bij NFC-technologie het geval is, maar “geld in zijn digitale vorm meer bruikbaar te maken voor iedereen”.

© NUzakelijk/Lorenz van Gool

Trefwoorden

Reageer: Deel dit artikel via:

Mail/tip de redactie Foto bij dit bericht? Stuur hem op!
Zoek nieuws over dit onderwerp Afdrukken
Volg NUzakelijk:


nuzakelijk.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep