, Nieuws voor professionals

EU gaat redding Dexia diepgaand onderzoeken

Uitgegeven: 21 december 2011 15:39
Laatst gewijzigd: 21 december 2011 16:20

BRUSSEL - De Europese Commissie gaat een diepgaand onderzoek uitvoeren naar de redding van de bank Dexia. Dat maakte het dagelijks bestuur van de Europese Unie woensdag bekend.

Voorlopig keurt de EU de reddingsactie van de bank door de Belgische, Franse en Luxemburgse regeringen goed.

Maar de commissie wil zekerheid dat de nieuwe garantieregelingen door de landen aan Dexia geen verstoring van de interne markt oplevert, omdat de bijdrage bovenop al eerder ontvangen steun komt. Dexia kreeg in 2008-2009 al omvangrijke steun van de drie landen.

Plan

Voor die ontvangen steun moest de bank een herstructureringsplan indienen en uitvoeren. In dat proces zit de bank nog. Dit plan werd door de Europese Commissie goedgekeurd. Dankzij dit plan kon Dexia onrendabele onderdelen afstoten en zijn schuld afbouwen.

De herstructurering heeft echter vertraging opgelopen en sinds afgelopen zomer is de bank opnieuw, door het verslechteren van de economie, in financieel slecht weer gekomen. Vandaar dat een nieuwe redding door België, Frankrijk en Luxemburg nodig was. Maar de nieuwe steun verandert het lopende plan. De commissie wil dan ook dat Dexia een nieuw plan indient.

© ANP

Trefwoorden

Mail/tip de redactie Foto bij dit bericht? Stuur hem op!
Zoek nieuws over dit onderwerp Afdrukken
Reageer: Deel dit artikel via:

Volg NUzakelijk:


nuzakelijk.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep