, Nieuws voor professionals

'Oost-Europese boycot Nederlandse producten om meldpunt'

Uitgegeven: 18 februari 2012 12:10
Laatst gewijzigd: 18 februari 2012 12:50

AMSTERDAM – Drie Oost-Europese Europarlementariërs roepen Midden- en Oost-Europeanen op tot een boycot van Nederlandse producten. De parlementariërs willen hiermee protesteren tegen het Polenmeldpunt van de PVV en tegen de Nederlandse regering.

Jacek Saryusz-Wolski, Europarlementariër uit Polen, is van plan te stoppen met tanken bij Shell, zo verklaart hij tegenover NRC Handelsblad. Ook Heineken-bier is taboe geworden en merken zoals Dove en TomTom zouden verder het slachtoffer kunnen worden van een boycot.

Volgens de Europarlementariërs doet de Nederlandse regering niet genoeg om zich van het meldpunt te distantiëren. Ze willen duidelijk maken aan de overheid dat ze geen tweederangsburgers zijn. “Als de Nederlanders ons niet willen, willen wij hun producten niet.”’

Schade

Eerder verklaarden Nederlandse ondernemingen in Polen al dat ze schade leden door het meldpunt. Elro van den Burg, directeur van de Pools-Nederlandse Kamer van Koophandel, waarschuwde dat Nederlandse bedrijven hun voordeel kunnen kwijtraken in Polen.

Nederland is de grootste investeerder in Polen. Bedrijven investeerden in de afgelopen 19 jaar 23 miljard euro in het Oost-Europese land.

© NUzakelijk

Trefwoorden

Reageer: Deel dit artikel via:

Mail/tip de redactie Foto bij dit bericht? Stuur hem op!
Zoek nieuws over dit onderwerp Afdrukken
Volg NUzakelijk:


 

- Advertorial -

 

retargeting pixel nuz ondernemen

nuzakelijk.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep