, Nieuws voor professionals

'Jeugdwerkloosheid Deventer daalt scherp'

Uitgegeven: 29 januari 2012 10:53
Laatst gewijzigd: 29 januari 2012 12:43

AMSTERDAM – Terwijl de jeugdwerkloosheid in Nederland mondjesmaat afneemt, was er in de gemeente Deventer het afgelopen jaar sprake van een scherpe afname. Ook het aantal startende ondernemingen nam flink toe tegen een landelijke dalende trend in.

Dat meldt de regionale krant De Stentor dit weekeinde op basis van een economische thermometer van de gemeente Deventer.

Tussen november 2010 en november 2011 daalde de jeugdwerkloosheid in Deventer met ruim 63 procent. Landelijk bedroeg die afname 3 procent.

De daling had nog scherper kunnen zijn als de werkloosheid onder jongeren in Deventer tussen oktober en november vorig jaar niet met 7,6 procent was toegenomen.

Het totale aantal werklozen in de gemeente Deventer daalde afgelopen jaar ook, met 12,4 procent.

Ondernemers

Het aantal startende ondernemingen nam in dezelfde periode met 60 procent toe, tegenover een landelijke trend van min 30 procent. Bovendien werden er in de gemeente Deventer geen faillissementen uitgesproken.

Een duidelijke verklaring voor de dalingen wordt niet gegeven.

De economische thermometer belicht ook de ontwikkelingen op de woningmarkt. Op dat vlak presteerde Deventer slechter: het aantal transacties daalde in een jaar tijd met 13,3 procent, tegenover een landelijke daling van 5,8 procent.

© NUzakelijk
Reageer: Deel dit artikel via:

Mail/tip de redactie Foto bij dit bericht? Stuur hem op!
Zoek nieuws over dit onderwerp Afdrukken
Volg NUzakelijk:


nuzakelijk.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep