, Nieuws voor professionals

Bedrijfsleven wil meer technische opleidingen

Uitgegeven: 8 maart 2012 11:02
Laatst gewijzigd: 8 maart 2012 11:02

AMSTERDAM – Het Nederlandse bedrijfsleven wil samen met hogescholen 25 nieuwe gespecialiseerde opleidingen ontwikkelen. Het gaat voornamelijk om technische opleidingen, die het gat tussen mbo en hbo moeten dichten.

Staatssecretaris Halbe Zijlstra opende woensdag een nieuwe ronde waar het bedrijfsleven en onderwijsaanbieders opleidingen kunnen indienen. De staatssecretaris liet weten dat hij de zogeheten Associate degree-opleidingen als onderdeel wil opnemen in de Wet hoger onderwijs.

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben een rapport samengesteld met de top 25 opleidingen waar de verschillende branches behoefte aan hebben. Het gaat vooral om technische opleidingen, onder andere in de bouw- en IT-sector.

Experiment

Ad-opleidingen zijn tweejarige hbo-opleidingen, erkend met een graad, die ervoor moeten zorgen dat mbo’ers voldoen aan de hogere eisen van werkgevers. Ook zouden ze met zo’n graad makkelijker en sneller aan een reguliere hbo-opleiding beginnen.

Tot dusver ging het om een experiment met de Ad-graad, maar uit onderzoek van de ondernemersorganisaties is gebleken dat werkgevers tevreden zijn met het resultaat.

© NUzakelijk
Reageer: Deel dit artikel via:

Mail/tip de redactie Foto bij dit bericht? Stuur hem op!
Zoek nieuws over dit onderwerp Afdrukken
Volg NUzakelijk:


nuzakelijk.nl is onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep